Dansk  English  Deutsch  Svenska  Norsk

 
 


Malta

 Birzebbuga Blue Lagoon
 Ghajn Tuffieha
 Golden Bay
 Mellieha Bay

 Paradise Bay
 Qawra
 Ramla Bay
 St. George's

Kort

Seværdigheder


Klima

 
 

Birzebbuga - Pretty Bay

Birzebbuga ligger i den sydøstlige del af Malta. Hovedstaden Valletta ligger ca. 13 kilometer mod nord, mens øens internationale lufthavn ligger nogle få kilometer mod nordvest.

Stranden generelt
Birzebbuga har en vidunderlig strand, som helt fortjent har fået navnet Pretty Bay.

Den 200 meter lange strand har finkornet lyst sand. Vandet er forholdsvist lavt, og bugten beskytter effektivt mod bølger og understrømme.

Det er muligt at leje solsenge og parasoller ved stranden. Der er også tilgang til toiletter, men der er ingen brusere til at skylle saltvandet af kroppen. I højsæsonen overvåges stranden af en livredder.

Bag stranden ligger der mange flotte bygninger og et nydeligt område med palmer og bænke. Strandens eneste minus er de store skibe og kraner i frihavnen, som let ses fra stranden.

Børnevenlighed
Stranden i Birzebbuga er særdeles børnevenlig. Bag stranden ligger en stor legeplads, en indhegnet fodboldbane og otte store trampoliner.

Vandsportsaktiviteter
I højsæsonen udlejes der nogle få vandcykler, men ellers tilbydes der ingen former for vandsportsaktiviteter ved stranden.

Restauranter ved stranden
I de flotte bygninger bag stranden ligger der flere caféer og restauranter. Byens bedste restaurant, Reno's Fishbone Restaurant, ligger også lige ved stranden.

Feriebyen Birzebbuga
Birzebbuga er efter maltesiske forhold en mellemstor havneby med ca. 11.000 faste indbyggere. Indbyggertallet er steget de seneste år i takt med øget aktivitet i byens havn.

Byens omdrejningspunkt er stranden og det pæne område bag stranden. Her ligger der en del caféer, restauranter, butikker og byens to kirker. Et andet samlingspunkt er småbådehavnen i den nordlige del af byen, hvor udsigten kan nydes fra parken St. George’s Park.

De som har mulighed for det bør besøge byen den første weekend i august. Her er afholdes en typisk maltesisk byfest med musik, optog og mange boder.
 

  Birzebbuga

Pretty Bay

Birzebbuga Malta

Birzebbuga strand

 


Birzebbuga kort
Midt på kortet ses byens flotte sandstrand. Nederst til højre ses lidt af byens kæmpe frihavn. Byens almindelige havn til små både ligger lidt mod nord.

 
 
 

Privacy policy